Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

consells de mecanica i pilotatge

 

Centrat de rodes

 

Si detectem que les rodes no giren totalment en rodò sobre el seu eix tant central com lateralment serà per que estàn descentrades!

 

Quan una roda està descentrada la llanta es desplaça del seu centre, causant inoportuns fregaments amb el fre (sempre que no sigui de disc) de forma que que a més ens trobarem amb la dificultat per avançar que això provoca. La sol·lució normalment té forma de clau de raids i molta experiencia!

 

Per tornar a deixar recta una roda el primer que haurem de fer es agafar algún punt de referencia, ja sigui a les barres de la forquilla o a les vaines o tirants del quadre, tenint en compte que la major part dels usuaris no dispossa d’un centrador professional a casa! Per tindre una bona referencia podem col·locar una brida plàstica de forma que la part sobrant ens fagi de referencia entre el punt fixe a on està apretada i el marge superior de la llanta sense coberta.

 

Tenint clar quin es el punt de la desviació anirem retocant els capçals dels raids sempre de quart en quart de volta com a màxim i ho començarem a fer afluixant els raids del costat contrari al punt de referencia just al punt de màxima desviació. Si la desviació es massa elevada ho haurem d’anar combinant amb apretar els raids del costat cap a on volem dirigir la llanta.

Quan tinguem la llanta aproximadament al centre del carret (o de les barres de la forquilla o tirants i vaines que vindria a ser el mateix) el que hauriem de fer es col·locar la brida pel límit exterior de la roda de forma que quan aquesta giri veurem si la circumferencia exterior està centrada amb el carret o té molt de salt amunt i avall … Seguint amb el mateix ordre que quan ho hem retocat lateralment, ara quan girem els capçals ho farem també com a molt de quart en quart de gir i en aquest cas procurarem afluixar tots els raids de la zona que veiem que es distancia de la referencia Sempre per igual a banda i banda aconseguint així que la roda perdi aquest salt.

Tenint la roda al centre de la circumferencia podrem enllestir el centrat lateral de nou deixant la roda al punt correcte.

 

 

Publicat el 23/04/13.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

      Contact us

 

logos

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicio Return to index

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F