Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

consells de mecanica i pilotatge

 

Canvi de coberta

 

Un dels components que tenen una vida limitada pel seu desgast normal amb l’ús son les cobertes i tard o d’hora les haurem de canviar de forma que es important saber-ho fer.

Aquesta operació habitualment no es gaire complicada, però determinades convinacions de llanta i coberta poden donar-nos una mica més de feina del que es habitual, especialment els models Tubeless o de descens amb banda anti-pessigades.

 

El primer pas que hem de fer es desinflar la roda de forma que la pressió de la càmera d’aire no dificulti aquesta operació ja que al tindre pressió a l’interior la coberta s’expandeix cap a les parets de la llanta. Amb espai entre coberta i llanta procurarem destalonar la coberta preferiblement amb les mans, però si no fos possible fariem servir uns desmuntables tenint cura de no pessigar la càmera entre palanca i llanta o coberta i en quant tinguem prou espai destalonat podrem acabarla de treure sense més dificultat simplement estirant i de igual forma sortirà el lateral opossat sempre que abans haguem extret la càmera del seu interior.

 

Amb coberta i roda per separat per tornar-ho a muntar seguirem el procès contrari al de desmuntatge, fixant-nos primer en el sentit de rotació de la coberta, col·locant preferiblement un dibuix del taquejat direccional a la roda devantera i traccional a la posterior … aquests es poden diferenciar fàcilment tenint en compte que per a guanyar en direcionalitat la forma del taquejat serà com la punta d’una fletxa (vist seguint el paral·lel de la marxa amb un punt de vista superior) i per guanyar en traccionalitat la forma del taquejat serà més horitzontal de forma que guanyem en tracció tant accelerant com frenant tot i que no sigui el més adequat a l’hora de girar.

 

Per col·locar la coberta primer talonarem complertament tot un lateral i abans de començar amb l’altre lateral inflarem una mica la càmera per a que agafi la seva forma i la poguem col·locar sense problemes i introduirem la vàlvula per l’orifici corresponent de la llanta poguent-la acomodar fàcilment entre coberta i llanta.

 

Per enllestir el muntatge de la coberta començarem a talonar el segón lateral per el tros que coincideix amb la vàlvula de la càmera procurant fer paral·lelament ambdòs costats i finalitzant al punt justament contrari, si no la podem acabar de talonar complertament amb les mans ni tant sols havent acabat de desinflar la càmera … Ho farem amb els desmuntables procurant no pessigar la càmera entre coberta, llanta i desmuntable.

 

Un cop tinguem la coberta totalment talonada ja podem inflar la càmera al gust dels ciclistes que pilotaràn el tandem; generalment serà una pressió d’aire poc superior a la usada en la bicicleta individual.

 

 

Publicat el 23/04/13.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

      Contact us

 

logos

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicio Return to index

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F