Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

consells de mecanica i pilotatge

 

Ajustament de mides

 

Una part fonamental de la nostre comoditat en marxa es basa en el correcte ajustament de les mides de la bicicleta abans de començar a circular amb ella!

 

La primera mesura que s’ha de tindre clara fins i tot abans de comprar la màquina es la talla que necessitem tant pilot com copilot de forma que si el tandem que ens agrada té opcions de tallas poguem triar la que realment necessitem i si el tandem es de talla única poguem realitzar un montatge adequat especialment de potencies, manillars i tijes de seient per obtindre així les cotes necessaries.

 

Generalment els fabricants es decanten per fabricar els tandems amb una talla superior a la part devantera de forma que generalment també serà més recomanable que qui necessiti una talla major sigui qui piloti! Les talles aproximades segons l’alçaria de cada ciclista podríen ser:

 

1,50 a 1,60 … 14”

1,55 a 1,65 … 16”

1,60 a 1,70 … 16”

1,65 a 1,75 … 17”

1,70 a 1,80 … 18”

1,75 a 1,85 … 19”

1,80 a 1,90 … 20”

1,85 a 1,95 … 21”

1,90 a 2,00  … 22”

+ de 1,95 … 23”

 

Tenint en compte el tamany del tandem es més recomanable usar una talla més propera al límit inferior recomanable i acabar d’ajustarla amb la tija de seient retrasada, gruixos de direcció o potencies més angulades sempre que obtinguem unes cotas similars a les ideals, de aquesta forma aconseguirem un tandem una mica més compacte i manejable en zones técniques i tot i que no sembli tan important … Uns quants grams menys!

 

Per a un ús a on requerim un gran rendiment, com podría ser la carretera o el BTT en general, usarem en la part devantera potencia de poca angulació i longitut al voltant dels 100 mm. combinat amb un manillar pla o de poca elevació si es tracta de la BTT i a la part posterior una potencia curta juntament amb manillar pla retallat al màxim.

 

Para un ús abussiu de l’estil del enduro, freeride o descens a la part devantera optarem per potencia curta o DM (Direct Mount) a la doble pletina de la forquilla juntament amb manillar de doble alçaria amb la elevació generalment mitja o alta i amb la major amplaria possible mentres que a la part posterior muntarem la potencia de major angul·lació i longitut que trobem com podría ser uns 35º amb 160 mm. de longitut aproximadament. En alguns tandems de cicloturisme o paseig podriem usar una possició de conducció bastant similar aprofitant d’aquésta forma la comoditat que aportaría conjuntament amb la geometria més relaxada i el menor recorregut de les suspensions per pedalejar més cómodament sense obtindre un rendiment tant elevat.

 

La col·locació del seient en els casos de carretera i cicloturisme serà totalment paral·lela al terra, poguent usar un nivell per a comprobar-ho en cas de dubte. Si el tandem usa forquilla de suspensió haurem de calcular una petita variació d’aproximadament uns 4 mm. per el canvi de geometria quan aquesta actua de forma que usariem un petit gruix per compensar-ho deixant la part devantera del seient una mica més elevada que la posterior. Si es un tandem de doble suspensió la variació es veura compensada de forma que no serà tant accentuada poguent tindre una col·locació quasi totalment plana.

 

Habitualment s’utilitcen tijes de seient amb retràs tant a la part devantera com a la posterior guanyant així uns mm. de retràs que en ocasions son molt necessaris per a la correcta col·locació del seient a la possició ideal. A la part posterior es molt recomanable usar tija de seient amb suspensió sempre que es tracti de tandems rígits i tija de seient telescópica als tandems amb suspensió per a la roda posterior. 

 

 

Publicat el 23/04/13.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

        Contact us

 

logos

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicio Return to index

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F