http://www.tandemdh.com/TDH-Logo-203mmcopia.png

           

Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

TEST DE MATERIALS

Forquilla Formula Selva 2017 

 

La marca italiana Formula es una especialista en sistemes de frenat, tant per a bicicleta com per a moto, éssent una de les marques pioneras a l’ús de frens de disc per a BTT quan ja a l’any 1993 va produïr el 1er fré de disc del sector i actualment ha ampliat el seu catàleg de productes també amb interessants games de forquilles de suspensió per a XC, Trail, Enduro & Descens o rodes de 27,5 o 29” per a aquestes modalitats de BTT.

 

Un cop testats els seus frens de disc R1 Racing & R0, la forquilla Formula Thirty-Three per a ús XC, o la Thirty-Five per a Trail o Enduro, en aquest test anirem un pas més enllà i coneixerem una de les millors forquilles per a Enduro del mercat, la Formula Selva que ha arribat per a liderar aquest lluitat sector!

 

Aquesta es una forquilla de nova generació, amb direcció Tapered de 1-1/8” a la part superior i 1.5” a la part inferior de la direccio, amb funcionament telescòpic d’unes barres d’alumini de 35 mm. De diàmetre, que son com les de la germana petita Thirty-Five, amb punteres per a eix passant Boost de 15 o 20 x 110 mm. I amb diferents models per a roda de 27,5, 27,5 Plus o 29” i recorregut de 120 a 180 mm. ajustable interiorment.

 

A aquesta forquilla trobarem les Tecnologies IFT (Internal Floating Tecnology), CTS (Compresion Tuning Sistem), DCT (Dual Coil Tecnology), ILS (Integrated Locking Sistem) i opcionalment es pot instal·lar també el  control remot de la compressió RCC (Remote Cartridge Control). 

 

La construcció d’aquesta forquilla es de la millor qualitat, usant Barres de 35 mm. De diàmetre d’alumini 7075 amb acabat anoditzat dur en color negre que li dona una elegant imatge alhora que garanteix la suavitat de funcionament, juntament amb la pletina superior en acabat negre mate i la pipa de direcció que també es d’alumini, en conjunt amb les Potes d’alumini hueco forjat en color negre, blanc o el nostre Ultraviolet amb punteres per a eix de 15 o opcionalment de 20 x 110 mm. I eix passant amb un avanç de 46 mm. Amb el sistema ILS de tanca ràpida desmuntable.

 

Per a evitar flexions laterals o frontals del material al mateix temps que aquest es el més lleuger possible, les forquilles Formula estàn dissenyades i construïdes amb la tecnologia “Hexagon Design” que interiorment li aporta un extra de rigideç gracies a aquesta forma de les barres i els diferents components que allotgen.

 

En quant al funcionament trobarem les regul·lacions del control del rebot amb 21 punts d’ajustament, la regul·lació de compressió en alta i baixa velocitat amb 12 punts d’ajustament i opció de variar la curva de progressivitat de la compressió amb el CTS que es pot instal·lar com a extra.

La absorció dels impactes té un funcionament per amortiguació d’aire (amb uns 5 cc d’oli Ballistol per a lubricació i control de l’espai disponible a la càmera d’aire) i 2 petites molles d’acer per a la camèra negativa DCT.

Un altre detall a tindre en compte es que la Distancia entre la pista de la direcció i l’eix de la roda variarà entre els 490 mm. De la possició de mínim recorregut fins als 570 mm. De la possició de màxim recorregut aproximadament.

 

En marxa el primer que notem es la suavitat de funcionament mentres absorbeix impactes i la amplia varietat d’ajustament del control de la compressió gracies a la minimalista i pràctica palanca situada al cap de la forquilla, que opcionalment pot ser també substituïda pel bloqueig remot RCC al manillar, tenint el control total entre la possició de bloqueig i la possició de obertura total, amb una amplia varietat d’ajustament d’uns 90º de gir  per a que sobre la marxa i en funció del terreny la poguem regul·lar constantment al nostre gust.

Tenint tants possibles ajustaments, aquesta personalització no es una feina fàcil (amb cap forquilla o amortisser), però a mida que anem fent proves i diferents tipus de recorreguts, trobarem el nostre setting ideal segons el pes dels ciclistes i l’ús que li donarem.

 

Per a trobar la pressió correcta de l’aire, es recomanable incrementar unes 10 Lbs la recomanada pel fabricant de forma que a les baixades (que es quan realment patirà l’excés de pes la forquilla) es compensarà el seu funcionament amb més càrrega de la que seria habitual. Aquest petit increment no afectarà masa al tacte de la forquilla donat que el podrem compensar amb les altres regul·lacions de compressió en baixa velocitat i rebot.

 

La petita càmera negativa DCC a la pràctica quedarà anul·lada la major part del temps que circulem ja que el tàndem de partida ja té un increment del Sag o enfonsament inicial de la suspensió en parat, superior al habitual de les bicicletes individuals, de forma que realment actuarà només quan la roda devantera no tingui pes sostingut i aquesta no sol ser una situació gaire habitual als tàndems.

 

El sistema ILS s’ha mostrat pràctic i útil ja que la lleva té unes formes correctament definides per a adaptarse als moviments que farem amb la mà al usarlo i únicament té 2 possicions a on es quedarà mínimament fixe... Obert (amb un angle perfecte per a fer força i afluixar o apretar l’eix) o tancat (amb una perfecta alineació amb la pròpia forquilla). Aquesta tanca ràpida es també extraible de forma que amb una lleu estirada la podrem extreure de l’interior de l’eix per a col·locarla a la possició correcta, usarla a altres eixos posteriors compatibles o simplement treure-la per no portar més pes del necessari.

 

Com es habitual entre altres combinacions de frens i forquilles de la casa italiana, la compatibilitat es total i permet fer muntatges “lleugers” amb 160 mm de recorregut combinat amb frens R1 Racing i discs de 180 mm. de diàmetre fins als “poderosos” 180 mm. de recorregut combinats amb uns frens Cura per a discs de 203 mm. que ús permetran sobrepassar qualsevol obstacle fàcilment.

 

Aquesta forquilla admet cobertes 27,5” Plus de forma que no patirà problemes de pas de roda ni tant sols a les rutes amb terrenys enfangats, les nostres cobertes WTB Ranger 2,8” en cap moment han vist reduït el seu avanç a través de l’ampli pont d’aquesta forquilla.

 

Per als que gaudiu exprimint al màxim els materials i també ús exigiu el màxim a vosaltres mateixos, Formula Selva es la resposta a les vostres necessitats, una forquilla resistent, multiregulable, adaptable a qualsevol terreny i amb un pes adequat per a les exigències d’aquest tipus de forquilla, Aquesta es la millor opció del mercat!

 

 

Galeria dimatges de Formula Selva.

 

 

Fitxa técnica

Pes: 1980 gr.

Color: Negre, Blanc o Ultraviolet.

 

PVP: 999,00 €.

 

 

Web: Formula.

 

Distribueix : Top Fun Biking.

 

Servei técnic: satformula@gmail.com.

 

 

Publicat el 29/03/18.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

Twittear Seguir a @TandemDH  http://ignaciosantiago.com/wp-content/uploads/2012/12/socializa-tu-pagina-web-botones-plugins-y-widgets-oficiales-de-Facebook.png  http://www.tandemdh.com/youtube.jpg  Contact us

 

logos

 

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicioReturn to index

http://www.tandemdh.com/copyright.png

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F