Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

Test de materials

 

Casc Kali Protectives Durgana!

 

A l’oest dels USA es troba situat l’estat de California, un dels paradissos del MTB donat que es allà a on va néixer aquest esport amb les famoses “Klunkers” i el “Repack Downhill Challenge” allà per la década de 1970-1980... Però allò ja queda molt enrera en el temps i la proliferació de marques no ha deixat de sorpendrens fins als nostres dies. Una d’aquestes es Kali Protectives, especialitzada en tot tipus de proteccions aptes tant pel nostre esport com per MX o Snowboard.

 

Entre les seves games trobarem una molt ben triada sel·lecció de cascs integrals o per a XC i enduro, corasses per descens, genolleres o colzeres... El casc Kali que aquí probem es el segón d’una gama formada per 4 models de forma que encara en podriem trobar un parell amb acabat superior en forma de fibra de carbono o un triple compost exclussiu de la marca que li permeten una increible rebaixa de pes respecte a altres marques i models similars.

 

La construcció d’aquest casc està feta amb una carcassa exterior de fibra de vidre amb tecnologia EPS liner i 14 orificis de ventil·lació, interiors amb protecció antibacterial que son desmontables per poguer-los rentar fàcilment, reixeta “antimosquits” als principals orificis de ventil·lació i a la morrera i el més important de tot… Compleix amb els protocols de seguretat EN 1078 CPSC, ASTM F2040, ASTM F2032 i ASTM F1952.

 

En quant ens possem el casc el primer que notem es una perfecta adaptació a la forma del cap, quedant ben acoplat tant per la zona posterior com per la morrera a les galtes, el tancament tipus “moto” amb una doble argolla ens permet un ajustament milimétric en qüestió de segons cada cop que ens el possem i a més del típic tirador de la argolla exterior per a facilitar la seva obertura (inclús amb els guants posats), també te un enganche ràpid tipus “botò de click” que en marxa no deixa l’extrem de la tanca penjant… Gran detall, simple i efectiu!

 

La visera, d’amplies dimensions, té un sistema propi de Kali Protectives que en cas d’impacte la desplaça enrera de forma que es dificulta molt que es trenqui quan patim una caiguda, aquest sistema es molt interesant per al copilot del tandem ja que en apurades de frenada molt exigents o quan passem per alguna zona que atura sobtadament la inercia del tandem es molt fàcil golpejar l’esquena del pilot i d’aquesta forma a mes d’evitarne el trencament, també evitarem possibles lesions al company!

 

Per la forma que té la part posterior, la movilitat del cap no es veu gens perjudicada, permetent fer girs al coll en qualsevol sentit sense problema, motiu pel qual també recomanem el seu ús sempre combinat d’un protector cervical! Nosaltres l’hem probat amb 2 models diferents de Moveo Safety (Dynamic & Extreme) amb una més que correcta compatibilitat. Aquest mateix espai ens mantindrà el clatell totalment ventilat, fet que contrasta amb la manca d’aquesta sensació que tindrem a la part superior del casc… problema recorrent a tots els models de casc integral que hi han al mercat. Aquest casc compta amb uns grans orificis de ventil·lació a la part superior en linea amb la visera i uns altres una mica més enrera que permeten una mínima circulació de l’aire mentres estiguem en marxa, tots els orificis tenen reixeta anti-insectes.

 

Un parell dels 14 orificis de ventil·lació es troba situat molt aprop de la zona de les orelles de forma que tindrem una sensació de percepció de l’entorn superior respecte a altres marques amb la carcassa exterior més tancada. Nosaltres li hem instal·lat el intercomunicador Cardo Sistems BK1 que funciona per Blue-Tooth aprofitant aquests espais  interiors i desmuntant el forro interior antibacterial, hem passat el cablejat de la instal·lació fent-lo sortir a la part superior per a conectar-hi allà el receptor extern desmuntable… Unicament hem hagut d’ampliar el tamany d’algunes cel·les de l’enreixat antimosquits situat a un dels forats de ventil·lació de la part superior.

 

Com amb tots els cascs la seva millor virtut es no percebre que el portem mentres estiguem en marxa i per supossat no haver-lo d’usar, però quan realment ens ha fet falta podem asegurar que ha complert perfectament amb el que se li requeria… En impactes tant petits com de major magnitut sempre ens ha resguardat totalment la integritat tant del cap com de la cara !

 

Galeria d’imatges de Kali Protectives Durgana.

 

Fitxa técnica

Colors: Vermell/Blanc/Negre o Blau/Blanc/Negre.

Pes: 1100 gr.

Talles: XS 53-54 cm., S 55-56 cm., M 57-58 cm., L 59-60 cm. i XL 61-62 cm.

 

PVP: 169,00 €.

 

Web: Kali Protectives.

 

Distribueix: Direct Bike.

 

 

Publicat el 20/12/12.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

      Contact us

 

logos

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicio Return to index

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F