Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

consells de mecanica i pilotatge

 

Lubricació general

 

Per a que qualsevol bicicleta o tandem estigui en condicions sempre, es necessari que tingui un correcte manteniment i una bona lubricació es la base de tot!

 

Per lubricar correctament usarem 2 tipus de productes ... El greix i l’oli! Cadascún d’ells té una funció determinada i segons a quin punt ho haguem d’aplicar usarem l’un o l’altre!

 

El greix bàssicament es fa servir al muntatge dels components que estaràn apretats entre ells o que no tenen un moviment continuat ni esporàdic com son els assentaments de les cassoletes de la direcció, encaix del cassette amb el nucli, interior dels trinquets dels pulsadors de canvi, les rosques del pedalier, portabidons, potencia, cap de la tija de seient, eixos dels pedals o cargols d’ancoratge de tots els components així com a l’assentament dels rodaments i els punts de gir del basculant en el cas dels quadres amb suspensió.

 

Per a les parts mòbils com son els eixos de gir dels components (lleva de les manetes, desviador i canvi), mecanisme dels pedals, ruletes de canvi i cadena farem servir oli amb base de Teflon

Es molt important tindre en compte que quan lubriquem la cadena ho fem sempre enfocant la cadena des de la part posterior de forma que el sobrant de líquid que pugui saltar no sigui possible que vagi a parar als discs de fre o a la llanta embrutant així els frens!

 

Altres productes recomanables son la Silicona per a les barres de la forquilla, el greix de Liti per als visos de Titani i els netejadors amb dessengreixant per als discs de fre. També hi ha diferents tipus d’olis en funció de la climatologia, especialment útils en el cas de les situacions més adverses de pluja i fang!

 

La lubricació de la cadena també es pot fer amb altres tipus de productes com es la cera seca, per aplicar aquest tipus de productes primer s’ha de dessengreixar perfectament la cadena … Inclús si es nova! Posteriorment ja nomès caldrà seguir lubricant-la igualment sense haver de tornar a dessengreixar cada vegada.

 

 

Publicat el 23/04/13.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

      Contact us

 

logos

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicio Return to index

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F