Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

Test de materials

 

Protectors cervicals Moveo Safety Extrem & Dynamic!

 

Una de les lesions més perillosses que es poden patir practicant qualsevol esport d’un cert risc es la rotura de les vértebres cervicals, habitualment associada a problemes medul·lars i paràlisis d’aquest punt avall… Per això una empresa afincada a Valladolid va possar en funcionament als seus enginyers per a lograr un protector cervical capaç de protegir-nos d’aquest tipus de lesions i aquí ús el presentem !

 

Els collarins Moveo Safety son el fruit de anys de disseny I assaijos biomecànics al més alt nivell superant tot tipus de tests com els impactes directes sobre el casc, impactes inercials sobre el tórax o impactes multiaxials superant assaijos d’impactes de motociclistes contra barreres (UNE 135900), Assaijos d’impacte entre motocicleta i turisme (ISO 13232) o el Certificat CE (Directiva 89/686/CEE).

  

Els criteris biomecànics fan que el Moveo limiti les rotacions del cap i els esforços suportats pel coll seguint els paràmetres dels moments de flexió-Extensió (Mcoi), forces Fx I FZ, o en criteris específics del coll com el NIJ (Neck Injury Criterium) o el NKM (Neck Criterium Rear Impact) entre altres. D’aquesta manera es pot reduir un 30 % els valors en hiperextensió als impactes directes sobre el casc o un 20 % en els tests de moto contra barrera.

Tot això està estudiat i comprobat gracies als “Dummies” o ninos d’assaig d’última generació amb tecnologia antropomórfica Hibrid III o els BioRID II amb unes técniques d’instrumentació molt avançades que ho han permés controlar i evol·lucionar gracies als millors materials com son la poliamida carregada amb fibra de vidre a la carcassa, la espuma ERF de compost reticular (model Dynamic), el recobriment téxtil de Nylon i Poliester (Model Extreme), la frontissa amb tecnologia FHD amb PP elastómétric, els velcros Ultramate i els mecanismes i sistemes móbils POM i els dissenys permetent realitzar un control sobre la transferencia excessiva d’esforços, tenint unes lineas de trencament a la part posterior del protector que limiten així la força de l’impacte que arriba a la columna cervical.

 

Amb el protector cervical Moveo sabem que estem protegits contra danys per compressió, hiperflexió, hiperextensió, flagelada cervical, girs excessius o per esforços tallants sobre la part superior del coll!

 

Ara que coneixem el producte i les seves característiques anem a veure quin es el seu funcionament real... A la caixa ens ho entreguen en 3 parts que es munten molt fàcilment, els velcros de subjecció, unes instruccions d’ús, la clau Allen de 4 mm. per a ajustar-lo a la nostre talla i una pràctica bossa per a transportar-lo i guardar-lo sempre en bon estat.

El protector Moveo ve en 3 parts per que es el únic que s’obre frontalment, es a dir que no tant sols son els 2 mitjos cercles que ens envolten el coll per devant i per darrera, que encaixen perfectament amb una pestanya en forma de “U” a una meitat i el seu negatiu a l’altre part, en aquest cas la peça frontal també es pot obrir molt fàcilment per la meitat tant sols pressionant un botò permetent així una ràpida operació per treurens el collarí. Els suports del pit que son els responsables de que no es bellugui també es poden obrir en la mateixa vertical ja que justament allà té el enganxe ràpid de “clip” de forma que simplement tirant tot el conjunt enrera ho podrem treure com si ens treguessim una armilla.

 

Com ja hem explicat la funció del collarí es evitar moviments inesperats o excessius del coll, però no per això ens ha de limitar o incomodar en marxa i per això el Moveo incorpora un ràpid ajustament de talla entre un perímetre pectoral de 85 i 120 cm. Que realitzarem amb unes presas ràpides sobre l’elàstic que ens envolta el pit i serveix de base per als velcros verticals i amb 2 cargols Allen de 4 mm. situats 1 a cada lateral del collarí i permetent que un sistema de raïls, allotjat a l’interior de la carcassa, enxampli el diàmetre del collarí permetent més o menys moviment al cap.

 

Com no pot ser d’altre manera, aconsellem usar-lo sempre combinat amb les demés proteccions, en aquest cas la corassa que ens protegirà pit, espatlles i columna de forma que el primer que farem sempre es ajustar correctament les seves subjeccions i posteriorment col·locarem el collarí ajustant-lo també amb el clip, tensors de l’elàstic i finalment els 3 velcros que impediràn els seus moviments. Si tenint-ho tot col·locat no notem la seva presencia... Està perfectament posat! En cas de notar alguna opressió o limitació de moviment haurem de mirar quin es el motiu i ajustar correctament altre cop aquest punt.

 

En marxa el pes afegit que portem al coll no afecta per res en la mobilitat o a la conducció i trobarem que segons amb quins models de casc integral i els seus acabats o formes, permet més o menys moviment, es a dir que la mateixa persona amb diferents cascs es pot sentir més cómode amb el collarí ajustat en una talla o altre o fins i tot usant el model Dynamic o Extreme (que es diferencien mínimament en l’acabat i alçaria), fent que uns pocs milímetres ens incomodin o no, especialment a les zones amb més desnivell negatiu que serà a on haurem d’aixecar el cap tant com poguem per a tindre una correcta visió del terrreny.

 

Fent descens i anant ben protegits, més tard o més d’hora ens arribarà el temut moment de la caiguda… Si la caiguda es a poca velocitat o molt « neta » ni tant sols notarem que el collarí arribi a actuar ja que el coll no patirà cap esforç extrem, però quan també hem tocat terra a alta velocitat o revolcant-nos entre vegetació i roques, el cap sempre ha estat a la possició correcte i no hem patit cap conseqüencia greu més enllà de la lógica lleu contussió per l’impacte… Podem donar gracies a Moveo Safety pel seu bon funcionament.

 

En definitiva, ens trobem devant d’un producte que mentres no el notem farà la seva feina, mentres no ens molesti ens aportarà un extra de seguretat i arribat al moment de la veritat... Serà el millor soci que poguem tindre per a resguardar la nostre integritat!

 

Galeria d’imatges de Moveo Safety.

 

 

Fitxa técnica

Pes: 793 gr. (Dynamic) i 690 gr. (Extreme).

Talla: Ajustable entre 85 i 120 cm. en 4 possicions.

 

PVP: 265,00 € (Dynamic) i 299,00 € (Extreme).

 

Web: Moveo Safety

 

Distribueix: Jets Marivent.

 

 

Publicat el 19/12/12.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

      Contact us

 

logos

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicio Return to index

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F