Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

consells de mecanica i pilotatge

 

Reparar punxada

 

La averia més comú, especialment dels ciclistes de muntanya, es notar la perdua d’aire de la roda … Per sort es també una de les més senzilles de resoldre si tenim 1 càmera d’aire de recanvi ja que tant sols es tractarà de seguir els passos i substituir la que està deteriorada per la nova!

 

Si punxem una roda i ens trobem a mitja ruta procedirem a canviar la càmera o reparar-la en funció del temps que dispossem i els recanvis que tinguem!

El primer que farem es desmuntar la roda de la bicicleta, ja sigui de la forquilla o del quadre, obrint la tanca ràpida i afluixant la tensió del fre si es necessari. Si el fre que porta la bicicleta es de disc hidràulic sempre haurem de procurar no apretar la maneta sense tindre la roda col·locada al seu lloc ja que es tancarien les pastilles i seria complicat tornar-les a obrir per a fer espai i centrar-hi el disc.

Un cop tinguem la roda a les mans, desmuntarem 1 lateral de la coberta separant-lo totalment de la llanta, es possible que per a aconseguir-ho precissem d’uns desmuntables o palanques, si no els tinguessim algunes tanques ràpides de la roda o la abraçadera del seient també podrien sol·lucionar-nos el problema, per fer-les servir les posariem individualment entre la coberta i la llanta procurant no enganxar també la càmera entre desmuntable i llanta i en quant en tinguem un parell col·locats a una petita distancia d’uns 10-12 cm. Pressionarem ambdues peces fent palanca i provocant que es destaloni la coberta i fàcilment la separem amb les mans. Algunes combinacions de llanta i coberta, especialment de carretera, poden requerir d’algún desmuntable més!

 

Amb la càmera punxada a la mà aprofitarem per inflar-la de nou i comprobar que realment la punxada estigui a la part de la rodadura que seria la més exterior … Si el forat estigués a un lateral possiblement sigui una pessigada i tindrà forma de 2 lineas paral·lel·les i si el forat està a la part interior el problema es trobarà al fons de llanta que protegeix la càmara de les rebabes o altres problemes a lallanta.

Sabent que a provocat el problema ja podrem procedir a reparar-lo, calculant aproximadament en quina part de la coberta a entrat la punxa que ho ha provocat la comprobarem interiorment tant amb la vista com amb el tacte passant-hi la mà per l’interior cercant la punxa i si la trobem procedirem a extreure-la amb precaució. Tant si la detectem com si no en queda rastre es molt recomanable aprofitar per a completar la revissió de tota la circumferencia de la coberta per si tingués alguna punxa més!

 

Si no tenim càmera de recanvi però dispossem d’una caixa de parxes agafarem la càmera tensant-la lleugerament, al voltant d’una cama per exemple mentres la aguantem amb l’altre cama, i pasarem la petita lija per sobre de la superficie al voltant del forat per netejar la zona i obrir els poros del material de la càmera de forma que cuant li possem la cola vulcanitzadora específica per a cada tipus de cámera i el seus corresponents parxes, ho mantenim presionat entre 2 i 3 minuts i combprovem un cop a aixugat la seva correcta estanqueitat inflant amb precaució.

 

Si tornem a tindre tots els materials en condicions, coberta sense punxes i càmera sense escapes d’aire, procedim a col·locar-ho seguint el procés invers al de desmuntatge … Tenim la coberta talonada complertament per 1 dels seus laterals i col·locant la vàlvula pel orifici de la llanta corresponent la encaixarem fàcilment al voltant de la mateixa per dins de la coberta, aquésta operació es més senzilla si la realitzem tenint la càmera lleugerament inflada per que tingui ja la seva forma circular normal, i començarem a talonar l’altre lateral de la coberta començant també per la zona de la vàlvula cap a ambdós costats quedant la part destalonada just al punt contrari … Si es molt complicat acabarla de talonar manualment inclús desinflant totalment la càmera, haurem de fer-ho amb els desmuntables, prestant molta atenció a no pessigarla novament entre la propia palanca i la llanta de forma que ens assegurarem d’evitar qualsevol contacte que no sigui amb llanta per la part inferior i coberta per la part superior abans d’exercir la força justa per talonar totalment el tros que faltés! Ara ja nomès falta tornar a inflar i continuar rodant!

 

 

Publicat el 23/04/13.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

      Contact us

 

logos

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicio Return to index

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F