Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

consells de mecanica i pilotatge

 

Regul·lació dels canvis

 

Si no tenim els canvis ben sincronitzats no podrem pedalar normalment amb el tandem ... Anem a ajustar-los!

 

El primer que s’ha de combprobar quan ajustem un canvi o desviador son els límits de carrera, es a dir els punts més alt i més baix al qual li permetrem arribar de forma que la cadena quedi engranada correctament al plat o corona del cassette petit o gran segons correspongui! Per a comprobar si l’ajustament es correcte aprofitarem quan tinguem el canvi o desviador sense el cable col·locat de forma que amb la roda posterior a l’aire poguem girar amb suavitat les bieles a poca velocitat per a verificar aquest ajustament sense por a que la cadena o el canvi caiguin entre el cassette i la roda si ajustem el canvi o entre el plat petit i el quadre si ajustem el desviador.

 

Començarem ajustant el punt inferior amb el vis que està indicat amb una “L” deixant-lo apretat just al punt en que la cadena quedi engranada al plat o la corona més petits segons quin estiguem ajustant … Sense tindre la tensió que li proporciona el pulsador a través del cable directament haurien de quedar en aquesta possició tant el canvi com el desviador quan estàn en repòs! També hi ha alguns models de canvis de Shimano XT i XTR de tir invertit de forma que realment el seu punt de repòs es troba just a l’extrem contrari, a la corona més gran del cassette!

 

Un cop regul·lat el punt més baix apretarem l’altre vis de regul·lació indicat amb una “H” … Hem de procurar no passar-nos ja que com veurem estant al punt més baix aquest vis no té cap límit! Per combprobar fins a on li deixem pujar podem fer-ho manualment, amb molta atenció per no engantxar-nos els dits amb el mecanisme, la roda o les bieles, o col·locant-li el cable amb el que posteriorment el regul·larem i accionarem en marxa. Per col·locar el cable destensarem totalment els tensors de canvi i/o maneta i partint del punt en que no es pot destensar més li donarem un parell de voltes a aquest tensor de la maneta de forma que tinguem prou marge tant per tensar-ho com per destensar-ho en cas de que ho necessitem quan l’ajustem.

 

Tenint el cable possat anirem pujant marxes progressivament fins a trobar el punt al qual hem deixat apretat el tope superior i l’anirem afluixant progressivament mentres anem combprobant que amb el marge que li donem van engranant les marxes més altes fins al punt al qual el tinguem al límit superior correcte i aquí ja el deixarem d’afluixar ... O l’haurem d’apretar si encara no li haviem trobat el límit!

 

Per acabar de sincronitzar correctament cadascuna de les marxes haurem d’anar tensant o afluixant la tensió del cable a través del tensor de la maneta de forma que cada pulsació o gir del mateix es transformi en un nou engranatge de marxa!

 

L’ajustament correcte del desviador també ha de tindre en compte la seva col·locació ja que generalment es troba possat sobre el tub vertical de forma que li podem regul·lar tant l’angle de col·locació com l’alçaria … La forma correcte de col·locar-lo es tenint la paret exterior del paral·lel·logram que mou la cadena el màxim de paral·lel amb els plats i estant entre 1,5 i 2,5 mm. per damunt de les dents del plat gran quan el tinguem a la possició en la que l’ha d’engranar! Per a col·locar-lo correctament ja nomès es tracta d’anar fent combprobacions fins que realment el tinguem en aquesta possició i aleshores apretar amb la tensió adequada el vis de subjecció!

 

 

Publicat el 23/04/13.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

      Contact us

 

logos

 

Contacta amb nosaltres

Torna a l’inici... Vuelve al inicio Return to index

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F